divendres, 14 de maig del 2010

El juego de la Luna

El Juego de la Luna - publicat a Espanya per Astiberri - és el nou treball del dibuixant Jose Luís Munuera amb guió d'Enrique Bonet.

José Luís Munuera, dibuixant murcià nascut a Lorca el 1972, ha treballat principalment a França on ha col.laborat amb gent com Joann Sfar en la sèrie Merlin, Phillipe Bouchet en Navis i darrerament en les noves aventures d'Spirou i Fantasio junt a Morvan.
El juego de la Luna és la seva última i premiada obra - premi del públic al darrer Saló de Barcelona, millor obra i guió a Expocòmic 2009 - la que ell considera més personal i intimista. Està ambientada en el poble imaginari d'Aldea, poble obscur i ple de complexes i supersticions, amb escenaris que ens porten al nort d'Espanya, on els jocs i les enveges infantils acabaran en tragèdia, que marcarà la futura vida d'adults dels protagonistes.
Els dibuixos, sencillament magistrals ! Els personatges estàn dibuixats amb un estil molt net i personal, amb un detall d'escenaris molt realista i elaborat. Tintat en blanc i negre, només algun detall aillat de color per remarcar l'escena o el personatge.


 
La història amb un fil argumental molt clar i interessant que enganxa al lector, alterna moments de gran tendresa amb situacions d'aventura i moments de gran cruesa i dolor.
En definitiva,una gran obra del tot recomanable, principalment per la bellesa del treball gràfic, però també per la trama interessant del guió.
Alguns enllaços interessants : la web de l'album en francès de Dargaud, la  referència de l'editorial espanyola, blog del dibuixant no gens actuialitzat, per cert, i una interessant entrevista amb l'autor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada