dimecres, 12 de maig del 2010

Jaques Tardi

Dibuixant francés nascut el 1946 a Valence. Fill de militar, potser això explica l'obsessió de Tardi per dibuixar històries centrades en la I Guerra Mundial. De marcat caràcter antimilitarista des dels seus inicis allà pels anys 70 a la revista Pilote.

En Puta Guerra, Tardi continua la seva habitual visió dels horrors de les guerres amb una escenificació fotoperiodista característica del dibuixant desmarcant els personatges dels detallats fons d'escena.
Ordenada de forma cronológica, els dibuixos en color aniran derivant a monocrom a mida que la guerra avança i s'encrueix.
Cal destacar en l'obra la configuració dels textes de Jean Pierre Verney en format periodistic, combinat imatge i texte i donant un caire nou en l'obra de Tardi. I un epílog en forma de crònica dels fets que van ocorrer en aquella època






  
















Del mateix autor també a sortit com a novetat al nostre país la re-edició en un mateix volum de quatre historietes de la bonica i intrèpida escriptora i investigadora Adèle Blanc-Sec ambientada a principis del segle XX, de qui per cert s'està realitzant la versió cinematogràfica a França dirigida per Luc Besson. trailer de la peli

La primera edició va sortir al nostre país per la gent de Norma, els mateixos que la re-editen, allà pels anys 80. Tot i que els dibuixos i l'ambientació són brillants, el fil argumental potser és una mica enrevessat i la proliferació de personatges fa que en algún moment es pugui perdre la història i s'hagi de tornar enrera i rellegir alguna pàgina per tornar-se a centrar.


















Interessant l'article de El Pais sobre Tardi :

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada