dilluns, 29 de març del 2010

Re-edició Creepy

L'Editorial Planeta ha re-editat en forma de cómic-book els cinc primers numeros de l revista Creepy, que va començar l'any 1964 als USA de la mà de Jim Warren.
Al nostre país es va editar els anys 80 per Toutain i està lligat al boom del cómic per adults amb revistes com 1984 - després zona84 - , Totem i Vampirella, que em van permetre la descoberta de grans dibuixants de l'època.


















D'entre les dibuixants que vaig descobrir, n'hi ha un que em va obrir els ulls a un món d'imaginació i fantasia desbordants i uns personatges musculats amb un erotisme superlatiu : Richard Corben, amb sèries com Den o Mundo Mutante.

Sobre la re-edició de Creepy, la lectura d'aquelles històries potser quedan una mica desvirutades pel lector novell, doncs han estat clarament superades avui en dia, però desperta la nostàlgia del lector veterà, que segur que guarda com un tresor algún numero d'aquells anys. Cal però tenir en conte el moment en el qual es van escriure aquestes històries de terror i ciència-ficció. Per un lector habituat al TBO, a Mortadelo i altres "heroes gallardos patrios" o a super-herois americans, descobrir aquelles històries de vampirs i homesllop,de morts vivents i fantasmes d'una bellesa sensual, van realment marcar fort i de forma definitiva.
Així doncs us recomeno aquesta lectura, per recordar personates i mons oblidats o bé per descobrir qué llegiem aquells gloriosos 80.

1 comentari:

  1. Yo también crecí con estas revistas. Con ellas descubrí y me aficioné al cine de terror. Y hoy aún me siguen gustando

    ResponElimina